Sävsjö Trähus

Sävsjö Trähus är kanske inte det största byggföretaget och de har heller inte den målsättningen. De anser och har lärt sig att det är mycket svårare att ändra kursen på en stor båt än en liten sådan.

Lika gärna som de gör stora hus gör de småhus, då deras ledord är flexibilitet. Förutom flexibla är de även kostnadseffektiva och siktar på att bli allra bäst i branschen.

Två hus som ser exakt likadana kommer de aldrig att bygga. De är mångsidiga och experimenterar med att ibland använda sig av raka arkitektlinjer och ibland bygga riktigt fantasifulla hus. De använder sig även av utomstående arkitekter.
För Sävsjö Trähus är kunden mycket viktig och de bygger huset helt och hållet efter dennes önskemål, behov och specifika förutsättningar.

Sävsjö Trähus huvudkontor och fabriker ligger i Sävsjö. Själva företaget bildades 1968 och ingår i ett moderbolag som heter Midway Holding AB som de har samarbetat med sedan årsskiftet 1987/88.

De har en årsomsättning på mer än 2 miljarder kronor och under mer än 40 år har Sävsjö Trähus hunnit med att bygga tusentals villor, både i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Holland.

Enligt kunderna har Sävsjö Trähus Sveriges vackraste hus. Dessa ord talar mycket väl om varför man bör välja dem som leverantör av sitt boende. När du bygger ett hus med Sävsjö trähus passa även på köpa en braskamin för att öka trivseln och få ner uppvärmingskostnaderna.

Sävsjö Trähus tycker att det är en självklarhet att de ska vara med i TMF som är ett branschorgan, inom svensk trähusindustri, där företagsledningen fått förtroendeuppdrag under flera år.

Sävsjö Trähus använder sig av riktiga brädor så kallade råspont. De använder sig av det i innerväggarna, tack vare det så blir huset mycket stabil och du behöver inte använda sig av pluggar för att få upp tavlor och hyllor på väggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *