Myresjöhus

Myresjöhus ligger i fronten för utveckling och design och det är på grund av att de samarbetar med de bästa hantverkarna i branschen. I Myresjö ligger deras huvudkontor och därifrån styrs koncernens inriktning och verksamhet.

Tillsammans med Smålandsvillan ingår Myresjöhus i koncernen BWG Homes AB. De bestämde att deras varumärken, Smålandsvillan och Myresjöhus, skulle införskaffa en Kvalitetsförsäkring som skulle ge trygghet till kunderna. Detta är vad Myresjöhus kan erbjuda då kunderna får en totalentreprenad.

För att kunna ge den bästa kvalitén skapade de ”noll-fels-visionen”. Visionen skapades för att de skulle se till så att husen var helt felfria när besiktningsdagen kom.

Besiktningsmannen är en opartisk och fristående byggnadsingenjör, han eller hon besiktar huset efter de överenskommelser som företaget och kunden kommit överens om tillsammans.
I dag lite drygt 7 år efter att noll-fels-visionen trädde i kraft kan Myresjöhus stolt berätta att över 70% av alla de hus som de byggt är helt anmärknings fri. Om huset har någon anmärkning även om det gäller ett litet problem så ska det rättas till direkt och felet ska analyseras.

Koncernen har en årsomsättning på ungefär 1,9 miljarder kronor och sedan BWG Homes AB bildades 1927 har de sålt och levererat ungefär 80 000 hus.

Myresjöhus har en 80 år lång erfarenhet som hustillverkare inom branschen, så man behöver absolut inte vara orolig för att de inte kan sitt jobb, de har snarare en riktigt god erfarenhet och kan bygga mycket fina och funktionella hus.

8 Replies to “Myresjöhus

 1. Min granne har byggt ett Myresjöhus,under byggtiden satte dom upp en byggarbetsbod på min tomt,etablerade container på min tomt,la schaktmassor på min tomt,körde ner min brevlåda för mig,grävde bort tomtmarkering,släppte lös en boxer som sket på min tomt,har sökt dom för ersättning för i alla fall brevlådan men det tycks dom skita i fullständigt.
  Under sprängningsarbetena sprack min bottenplatta i huset,det lämnade dom över till husköparen att ansvra för.
  Man kan undra vad det är för filurer som beter sig på detta viset.Det är i alla fall svårt att se dom som ett seriöst byggföretag.
  Tomas Norén

 2. Jag har byggt ett Myresjöhus med enstegsfasad för 10 år sedan. Tyvärr har Myresjöhus inte tagit sitt ansvar för denna undermåliga konstruktion och det kommer att kosta 400 000 kr att byte ut denna fasaden till tvåstegsfasad.
  Under byggnationen var det stora problem. 4 månaders försening. En gång när jag kom oanmäld till huset så var det blivande kökets väggar nedklottrade med pubertala tekningar på underliv, penetrationer, ord på könsdelar osv. Jag fick dessutom kommentaren “var tog kärringen vägen” när jag stod och stirrade på katastrofen. Tapeternas bårder satt under dörrkarmen vid inflyttningen och justerades aldrig, murad vägg såg ut som om ett barn hade gjort det och fick göras om två! gånger. Den sista gången ordnade vi en hantverkare själva. Inget fall mot brunnen i badrummet som fick göras om 3!!! gånger En stentrappa kördes rakt genom fasaden under slutbyggnationen. Svartjobbare överallt “som började idag”.
  Under ett decenium har området haft problem med fuktskador som Myresjö inte tagit ansvar för.
  Om  ni tänker bygga ett Myresjöhus så avråder jag er. Huset kommer att bli ett problem från dag ett.

 3. Vårt hus blev klart för 4 år sen i Stockholmsområdet och vi är jättenöjda, huset blev mycket bra och stod klart precis i tid. Vi hade en bra projektledare från Myresjöhus och bara svenska seriösa hantverkare. Att vi fick vårt hus anpassat efter våra behov och önskemål utan det blev superdyrt var också ett stort plus. Allt fungerade fint under bygget och det fanns inga oväntade eller dolda kostnader. Vi skulle definitivt välja Myresjöhus igen om vi skulle göra om valet!

 4. Vi byggde huset Landsort i Kristianstad för 3 år sedan och kan inte hålla med om dina åsikter.Myresjöhus har varit otroligt tillmötesgående och vi har inte haft några problem alls med huset,flyttade in på lovad dag.Här finns 30st Myresjöhus till i området och va jag vet är alla nöjda,och snickarna som byggt husen har jobbat åt Myresjöhus sen 1979 så det gör väl att allt flytit klanderfritt för oss i Kristianstad!!!!

 5. de jätte dåligt,mutor de så dom jobbar ,dom håller inte på de som dom lovar lita aldrig
  på dom.

 6. Jag håller med helt och hållet och det är tråkigt när folk råkar illa ut när dom bygger hus.Kan bara konstatera att Myresjöhus bygger fantastiska kvalitetshus efter att ha bott 3 år problemfritt i vårt Landsort!!!!!

 7. Ett år har gått sedan jag gjorde mitt inlägg.Och fortfarande har inte Myresjöhus kontaktat eller åtgjärdat fel och bristerna hos min granne enligt honom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *