Lyxa till ditt hem med ett utespa

Utespa - poolbotten

Om man vill skapa en känsla av lite lyx i sitt hem så är ett utespa någonting att rekommendera. Ett utespa är som en stor jacuzzi, där flera människor samtidigt får plats och där massagestrålarna är mycket starkare än i en vanlig jacuzzi. Beroende på vilken typ av utespa det handlar om är massagestrålarna olika hårda och antingen enbart av vatten eller också av luft. Inte ovanligt är det också att man kan ställa in olika styrka på dem.

Nordisk Spa är en av Sveriges största återförsäljare av utespa, såsom spabad, swimspa och swimmingpooler. Läs mer på deras hemsida och kanske hittar du just ditt drömutespa där?

Känslan av att krypa ned i ett utespa

Det som gör det hela så lyxigt är att man har detta hemma i sitt hem. Många tänker att aktiviteter så som att bada i ett utespa kan man göra på etablerade spa när man känner att det behövs, men känslan blir en helt annan. Att komma hem efter en arbetsdag och tillsammans med sin älskade krypa ned i 39-graders vatten, titta upp mot stjärnhimlen och berätta för varandra om hur dagen varit är otroligt avslappnande. Ju kallare det är utomhus desto skönare är det i ett utespa. Och när tystnaden infunnit sig länge nog kan massagestrålarnas stötar massera era kroppar tills ni känner er nöjda.

Ett utespa sköter sig dock inte av sig självt. Eftersom vattnet stannar kvar i spat och behöver renas använder man sig av olika tabletter för att hålla det fräscht. Att vattnet inte byts ut efter varje bad gör att vattnet alltid är varmt och alltid redo att ta emot besökare. En tablett av aktivt syre innan bad och några tabletter av klor efter bad, svårare än så är det inte. Ett utespa ger alltså mycket mer än det tar. Sköts dock inte detta kommer vattnet snart att bli mycket förorenat och inte alls lika lyxigt som man önskar.

Är du ute efter att inhandla ett utespa bör du ta reda på vilka olika varianter det finns och vad för funktioner de olika varianterna erbjuder. Priserna på utespa varierar också kraftigt beroende på kvalitet och prestanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *